100kcal, carbohydrate 23g, protein 2g
Produkt |
Waga w gr na 1 jednostkę przeliczeniową |
Ryż / ryż brązowy |
70 (1/3 miseczki) |
Kleik ryżowy |
140 |
Płatki / zboża w proszku |
30 (suszone) / 70 |
Makaron |
30 suchy / 90 gotowany |
Ziemniak / ziemniak słodki |
140 / 70 |
Ciasteczka ryżowe |
50 g (3 sztuki) |
Chleb |
35 (1 kromka) |
Galaretka skrobiowa |
200 |
Kasztany i orzechy gingko |
60 |
Płatki kukurydziane |
30 |
kukurydza trzcinowa (suszona) |
30 |
nurungji (prażony ryż) |
30 (1.5 miseczki) |
Krakersy |
20 ( 5 sztuk) |
Groszek |
70 (pół szklanki) |
Warzywa:
20 kcal, ww 3g, białko 2g
Produkt |
Waga w gr na 1 jednostkę przeliczeniową |
Większość warzyw |
70 |
Warzywa korzeniowe (korzeń lotosu, korzenie kwiatowe balonu, łopian, langusta pospolita), słodka dynia, łodyga kwiatowa, cebula walijska, liście perilla, liście papryki czerwonej |
40 |
Warzywa odwodnione (suszone plastry dyni, suszone asterowe szabelki, suszone kostki rzodkiewki, czosnek) |
7 |
Większość wodorostów |
70 |
Wodorost zielenicy Capsosiphon fulvescens |
20 |
Wodorosty Laver |
2 |
Większość grzybów |
50 |
Suszone grzyby |
7 |
Większość kimchi |
50 |
Dong chi mi, nabak kimchi |
70 |
Sok z marchwii |
40 |
Szpinak |
70 |
Marchew |
70 |
Ogórek |
70 |
Lotos korzeń |
40 |
Shitake grzyby |
50 |
Kwiat ballonu - korzeń |
40 |
Słodka dynia / dynia |
40 / 70 |
Oyster grzyby |
50 |
Tłuszcze i oleje:
45kcal, fat 5g
Produkt |
Waga w gr na 1 jednostkę przeliczeniową |
Oleje warzywne |
5 |
Tłuszcze |
5 |
Orzechy i nasionka |
8 |
Sosy |
10 |
Orzeszki Pini |
8 |
Orzech włoski |
8 |
Migdały |
8 |
Suszone grzyby |
7 |