Mięso i ryby:
50 kcal, biało 8g, tłuszcz 2g - niska zawartość tłuszczu
75 kcal, białko 8g, tłuszcz 5g - średnia zawartość tłuszczu
100 kcal, białko 8g, tłuszcz 8g - wysoko zawartość tłuszczu
Produkt |
Waga w gr na 1 jednostkę przeliczeniową |
Mięso |
40 |
Smażony steak w sosie |
15 |
Ryby / ryby suszone |
50 / 15 |
Pasty rybne |
50 |
Ryby solone |
40 |
Krewetki, kalmary |
50 |
Skorupiaki, kraby, ostrygi |
70 |
Ośmiornica, tryskająca muszla morska |
100 |
Morski ogórek |
200 |
Wieprzowina |
40 |
Wołowina |
40 |
Mrożony Pollack (ryba z rodziny śledziowatych) |
50 |
Suszona kałamarnica |
15 |
Suszone anchovy |
15 |
Produkt |
Waga w gramach na 1 jednostkę przeliczeniow |
Mięso |
40 |
Kiełbaski |
40 |
Ryby w puszce |
50 |
Ser |
30 |
Smażony tobu |
30 |
Węgorz |
50 |
Boczek |
40 |
Kurczak |
40 |
Żeberka |
40 |
data-matched-content-rows-num="3" data-matched-content-columns-num="3"