owocnia fasoli pospolitej

501463913
info@glukoza.pl

gościmy

Odwiedza nas 37 gości oraz 0 użytkowników.

odwiedziny on-line

Odsłon artykułów:
2655546

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

  Rośliny w cukrzycy. Fasola zwykła (zwyczajna) Phaseolus vulgaris L. – należy do rodziny bobowatych. Przybyła z Ameryki Południowej i Środkowej w epoce odkryć Kolumba. Uprawy znajdziemy w różnych częściach świata. W Polsce stosuje się ją wyłącznie jako roślinę uprawną.fasola zwyczajna

 

UWAGA: Zastosowanie ziół w leczeniu i kontrolowaniu cukrzycy ma wielowiekową tradycję i doświadczenie. Należy jednak pamiętać, że jest to działanie tylko wspomagające. W żadnym wypadku nie może zastąpić insuliny lub doustnych leków przeciwcukrzycowych zapisanych przez lekarza diabetologa.

Owoc fasoli to podłużne strąki, które zawierają kwasy organiczne, alantoinę, cholinę, inozytol. W skład wchodzi też wolna krzemionka (sole mineralne)

Owocnia fasoli obniża poziom glukozy we krwi. Dlatego wykorzystuje się ją w kontrolowaniu cukrzycy. Najlepsze efekty ma w okresie wczesnej diagnozy choroby. Z powodzeniem uzupełniają leki przeciwcukrzycowe, co może doprowadzić do zmniejszenia ich ilości.

fasola

 

Serwis glukoza.pl nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie przepisu i informacji bez konsultacji lekarza diabetologa.

przelicznik on-line